Galéria

fivpozitiv.hu - Facebook közösség 

LTCI - a macska leukémia (FeLV) és a macska FIV fertőzések kezelésére

 

Figyelem! Az LTCI készítményt az USA-ban törzskönyvezték és forgalmazzák. Egy kinti kezeléssorozat ára átszámolva kb. 200 000 Ft-nak  felel meg (2013-as adat), amit évente kétszer kell ismételni. Magyarországon az LTCI-t nem törzskönyvezték, ezért állatorvos sajnos nem írhatja fel és nem szerezheti be.
Hazai adaptáció híján az sem számít szabályos eljárásnak, ha egy macskatartó magánemberként szerzi be és hozza magával az országba.

LTCI

Lymphocyte T-Cell Immunomodulator (LTCI) az elsö és az egyetlen engedélyezett természetes alapanyagú (állati eredetü) gyógyszer, amelyet az amerikai Földmüvelési Minisztérium engedélyével hoznak forgalomba az USA-ban, macska leukémia virus (FeLV) és macska FIV virusfertözések kezelésére. Az LTCI tehát egy olyan "alternative" állati eredetü gyógyszer, amelynek hatékonyságát klinikai és laboratóriumi vizsgálatok eredményeivel igazolták.


A macska leukémia (FeLV) és az FIV virusfertözés

Ezek a virusok a fehérvérsejtek, a vörösvérsejtek és a vérlemezkék számának csökkenését, valamint másodlagos baktériumok okozta fertözéseket okoznak.

LTCI has arrived

 

Mi is az LTCI?
Az LTCI (Lymphocyte T-Cell Immunomodulator) egy olyan, a természetben elöforduló, állati eredetü immunstimuláló fehérje, amelyik növeli az IL-2 termelését, amely a T-sejtek viruspuszitó hatását növeli. A T-sejtekröl bebizonyitották, hogy a fehérvérsejtek, a vörösvérsejtek és a vérlemezkék termelését fokozzák.

Az LTCI gyógykezelési protokol
Első hónapban: hetente egyszeri szubkután injekció
Második hónapban: kéthetente egyszeri szubkután injekció
Harmadik hónap után: minden 4-6 hetente egyszeri szubkután injekció 


További információk

Az LTCI termékismertetö információi itt tölthetök le. Az LTCI igen kedvezö hatást mutatott a FeLV-val vagy az FIV-val fertözött macskákban: az általános állapot gyorsan megjavult, a fehérvérsejtszám és a vörösvérsejtszám megemelkedett.

A termék brossúrája itt tölthetö le.
A gyártó honlapja: www.tcyte.com
A forgalmazó (IMULAN) honlapja: www.imulan.com

Az LTCI beszerzési ára
3 kezelés gyógyszer ára: $170
10 kezelés gyógyszer ára: $495
Beszerezhetö a ProLabs Animal Health által megjelölt legtöbb amerikai állatorvosi forgalmazótól, pl. az MWI -tól.

Dr. Gál Sándor
Indianapolis 

(2008)

 

Idézet az eredeti cikk hozzászólásaiból:
2008. november 30. vasárnap at 07:26
Kedves LTCI iránt érdeklödök!
Kollégáim tapasztalatai szerint is nagyon jól müködik, én csak egy esetben használtam és látványos volt a klinikai javulás. Sajnos csak törzskönyvezett gyógyszert lehet behozni Magyarországra és az LTCI nincsen törzskönyveztetve még és szerintem nem is lesz (a törzskönyveztetés sok millió forintba kerül).
Udvozlettel,
Dr. Gál Sándor
sandorgal@gmail.com

 

Forrás: www.hungarovet.com (2008-ban még nyilvános volt a honlap, most már csak állatorvosok férnek hozzá.)